Svenskar resenärer fick betala mer för sina hotellrum i USA

Svenskar resenärer fick betala mer för sina hotellrum i USA

För tolfte året i rad presenterar Hotels.com™ sin rapport med världens hotellpriser, baserad på bokningar på hotellbokningssajten. Hotel Price Index™ (HPI™), som släpps idag, har kartlagt prisförändringar under första halvåret i år, jämfört med samma period förra året. Globalt sett steg priserna med 1 procent, men på många resmål med mer än så.

Asien fortsätter att erbjuda prisvärda alternativ för resenärer som vill fynda. Under perioden steg de amerikanska hotellpriserna med 20 procent. Hotellpriserna världen över steg med 1 procent under första halvåret i år jämfört med samma period 2014.

Av de resmål som analyserats i rapporten återfanns sex av de tio städerna där svenskarna betalade mest* för sina hotellrum i USA. Sett till hela landet gick priserna upp med 20 procent under första halvåret i år, jämfört med samma period i fjol.

Hotel Price Index är en regelbundet återkommande rapport som kartlägger hotellpriser på populära resmål runtom i världen. HPI kartlägger de faktiska priser som resenärerna betalat på sina hotell.

Källa: Hotels.com

 

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.