Filip och Fredrik kastar sig ut på ett hisnande äventyr över hela jorden

Filip och Fredrik kastar sig ut på ett hisnande äventyr över hela jorden

I Filip och Fredriks nya program kastar sig de två vännerna ut på ett spektakulärt äventyr och en hisnande resa över hela jordklotet för att testa teorin som säger att inga två människor på jorden är längre än sex personer ifrån varandra. Genom vänner, bekanta och kontakter ska vi alla relatera till varandra på maximalt sex steg.

– Det är på pappret ett omöjligt uppdrag att ta sig från en bergsby i Nepal till Gordon Ramsay på sex steg, men vi hade inget annat val än att ta oss an utmaningen och det blev en snirklig färd över hela världen, säger Fredrik Wikingsson.

Verkar riktigt bra och kul program. Helt utan att använda sina egna kontakter ska de försöka nå en känd person på sex steg. Resorna tar dem till oanade platser, människor och möten som ingen hade kunnat ana, allra minst de själva. Det blir tre osannolika resor som tar Filip och Fredrik till sex kontinenter, 32 olika platser och sammanlagt över tre varv runt jorden. Tydligen är serien bra eftersom en del bloggar skriver mycket om den, t.ex. bloggen sinmara skriver att serien är grymt bra och intressant.

– Det här är det största äventyret som jag och Fredrik någonsin har gett oss ut på. Vi hade ingen aning om idén om six degrees of separation skulle funka överhuvudtaget. Programmet är en påminnelse om hur liten vår värld faktiskt är. Men det är också programidéns stora svårighet – att vi betraktar världen som lika liten som ett vardagsrum. Vi har rest så mycket och aldrig varit så här utmattade och sjuka i hela våra liv. Flera gånger vaknade vi upp och tittade på varandra och undrade var vi är någonstans. Men det är såklart världens bästa jobb att flyga omkring på det här viset, säger Filip Hammar.

Under resorna möter Filip & Fredrik oväntade platser och människor, de råkar ut för djur och sjukdomar och får testa om vår värld faktiskt kanske inte är så väldans stor trots allt. Serien går på Kanal 5 och sänds några veckor framåt.

 

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.