Under 2015 reste totalt 663 000 resenärer mellan Arlanda och USA

Under 2015 reste totalt 663 000 resenärer på någon av de interkontinentala direktlinjerna mellan Arlanda och USA. Om man även räknar in passagerarna som flyger från Arlanda men transfererar till andra flygplatser på väg till USA, så blir summan 1,1 miljoner resenärer årligen.

Med den starka tillväxten är USA idag det fjärde populäraste landet att besöka från Sverige, efter Spanien, Storbritannien och Tyskland. Det innebär att USA-trafiken har vuxit dubbelt så snabbt som övrig utrikestrafik från Arlanda. När man tittar på vilka resenärskategorier som flyger mellan Arlanda och USA är hälften svenskar, 41 procent amerikanska medborgare och resten består av olika nationaliteter. Att resa till USA, men bör läsa på innan, en som nyligen varit där och bloggat om det är resetankar.wordpress.com, fick en del inspiration där.

– Bland de amerikanska destinationer som svenskar väljer är Los Angeles tvåa efter New York. Flygförbindelserna med den amerikanska västkusten är viktiga både för turism och näringslivsutbyte mellan länderna. Linjen innebär även ökad produktivitet hos företag som verkar eller vill börja verka på den svensk-amerikanska marknaden. Därför är det både roligt och viktigt att SAS nu startar en direktlinje till Los Angeles från Arlanda, säger Karl Wistrand, VD och koncernchef för Swedavia.

Swedavias inriktning är att utveckla Arlanda till Skandinaviens ledande flygplats. I nuläget pågår satsningar för att underlätta för transfererande resenärer, anpassningar för större flygplansmodeller samt flytt av driftområdet vilket möjliggör för en ny pir i Terminal 5.

1 tanke på “Under 2015 reste totalt 663 000 resenärer mellan Arlanda och USA

  1. Har varit i USA några gånger själv men flyger oftas direkt till New York via Arlanda. Det är riktigt bekvämt

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.