MrJet utser världens bästa semesterresmål via Twitter

MrJet utser världens bästa semesterresmål via Twitter

Undersökningen genomfördes av MrJet (del av ebookers.com, en av Europas ledande nätresebyråer), i syfte att en gång för alla avgöra vilka resmål som ger semesterfirare de mest givande upplevelserna. Istället för att analysera tiotusentals enskilda recensioner ville MrJet ge kunderna en snabb överblick över vilka resmål som gör resenärerna lyckligast.

  • Den franska strandstaden Nice som den plats som ger de bästa semesterupplevelserna.
  • Irlands huvudstad Dublin lever upp till sitt rykte som vänlig stad och hyllas mest på Twitter för sina välkomnande invånare.
  • Den mexikanska semesterorten Cancún intar förstaplatsen när det gäller var den mest fantastiska utsikten finns.
  • Dubrovnik i Kroatien beskrivs som det främsta resmålet för matintresserade, före Paris.
  • Spanien erbjuder de sammantaget bästa upplevelserna i världen för semesterfirare och landet placerar sig före Storbritannien, Italien och USA.

I undersökningen analyserades de 20 vanligaste resmålen baserat på MrJets kundbokningar utifrån nio populära uttryck som resenärer använder när de beskriver en plats i sociala medier, t.ex. ”vacker solnedgång”, ”fantastisk utsikt”, ”fantastisk mat”, ”underbart väder” och ”vänliga människor”. På så sätt kunde man undersöka vilka resmål som framkallade de mest positiva känslorna.

När det gäller vilka enskilda länder som väckte semesterfirarnas varmaste känslor på Twitter hamnade Spanien, hemlandet för paella, Ibiza, tapas och siestan, på första plats, före Storbritannien (2:a) och Italien (3:a), hemlandet för pasta och lutande tornet i Pisa. Följande länder erbjöd de mest givande reseupplevelserna.

MrJet genomförde undersökningen genom att använda analysprogramvara för Twitter (augusti 2015) för att beräkna vilka globala resmål som beskrivs som de bästa och mest givande.

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.