Airtours satsar på Kanarieöarna och börjar med direktresor från Göteborg

Gran Canarias största stad Las Palmas är en stad med myllrande folkliv och ett måste att besöka. Här kan man hänga på populära stranden Playa de las Canteras, besöka museer och konstgallerier eller bara strosa runt i charmiga gränder för att sedan ta en paus på någon genuin kanarisk restaurang.

– Gran Canaria är en paradisö som älskas av så många och därför känns det naturligt för Airtours att erbjuda avgångar även från Göteborg.Fantastiska stränder, storslagen natur och härligt storstadsliv är några exempel på vad ön lockar med. Ett plus är också att det endast är sex timmars flygtid från Sverige, säger Stefan Chatzopoulos, informationschef på Airtours.

Spanska ön Gran Canaria ligger i Atlanten utanför Afrikas nordvästra kust och är Kanarieöarnas tredje största vulkanö. Med en årlig medeltemperatur på 24 grader åker solsugna svenskar till Gran Canaria året runt. Men semesterpärlan lockar utöver sol och bad även med sagolika naturlandskap och spännande kultur. Underbara Kanarieöarna kan man läsa mer om hos www.kanarieholmarna.se, en ny sajt som skriver om resmål och aktuella händelser på ögruppen.

– Gran Canaria är en blandning av Europa, Afrika och Latinamerika vilket bidragit till att ön har ett väldigt häftigt och rikt kulturliv. Det återspeglas även i maten. Den kanariska maten bjuder på fantastiska smakupplevelser med influenser från det spanska, afrikanska och latinamerikanska köket, berättar Stefan Chatzopoulos.

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.