Nordic Choice Hotels öppnar ett hotell vid Vanda flygplats och ska heta Clarion Hotel Helsinki Airport

Nordic Choice Hotels öppnar ett hotell vid Vanda flygplats och ska heta Clarion Hotel Helsinki Airport

Öppningen skede fyra dagar efter att koncernens första hotell på Busholmen i Helsingfors har öppnat i oktober 2016. Detta är ytterligare ett steg i Nordic Choice Hotels expansionsplaner, vars mål är att öppna tio hotell i Finland under de kommande fem åren.

Med det nya Clarion Hotel Helsinki Airports 258 rum så bidrar Nordic Choice till att öka hotellkapaciteten i Helsingfors med totalt 700 rum. Clarion Hotel Helsinki Airport satsar förutom på hotellrummen även på restaurangutbudet samt på mötes- och konferensutrymmen. Hotellet kommer att ha 10 konferenslokaler, varav den största rymmer upp till 260 personer. Totalt beräknas 250 personer nyanställas för att driva Clarions två hotell i Helsingfors.

– Innan champagnen är urdrucken vid öppningen av Clarion Hotel Helsinki i oktober nästa år så är det dags att fylla glasen och fira att vi öppnar ytterligare ett hotell i Helsingfors. Min ambition för Finland är hög och att vi nu öppnar två hotell inom loppet av fyra dagar visar att vi har siktet inställt på att växa på den finska marknaden och att det ska gå fort, säger Petter Stordalen, styrelseordförande och ägare av Nordic Choice Hotels.

Det sker mycket inom resevärlden och det gäller att hänga med. Det finns dock en hel sajter som bevakar området och rapporterar vad som händer. En hyhetssajt inom resor är resetankar.se, som fokuserar på det senaste inom flyg och hotell.

– Vi är väldigt nöjda över att det blivande hotellet är ett högklassigt och betydande varumärke, precis som Clarion i övrigt, och att hotellet tillsammans med Busholmens hotell representerar de första Clarion hotellen i Finland. Nordic Choice Hotels är i sin tur en professionell hyresgäst och en stark aktör, säger Kevas portföljförvaltare Petri Louhio.

Skanska inledde byggandet av det åtta våningar höga Clarion Hotel Helsinki Airport redan under sommaren. Arkitekturbyrån SARC står för hotellets arkitektur och Keva fungerar som byggnadens hyresvärd.

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.