En vinresa med bil genom Italien

En vinresa med bil genom Italien

Hyrbil ItalienUnderbara vackra Italien med dess vackra natur, fantastiska städer och intressanta sevärdheter. Att resa i Italien är fröjd och det finns alltid saker att göra och se. En av sakerna som gör Italien mer intressant är deras goda vin. Varför inte planera in en resa med hyrbil och åka runt på vingårdarna och prova viner?

Börja i Toscana och dess böljande gröna kullar. Beroende på hur länge ska stanna så kan man planera in fler besök. Det finns flera taktiker att välja, bo i en större stad och göra dagsturer ut till olika gårdar eller bo på en vingård i några dagar och sen åka vidare till nästa. Många av gårdarna erbjuder boende och mat så det är inga problem att stanna. Ät god mat som odlas tillsammans med vin från gården, det kan inte bli bättre. Många av vingårdarna är små och drivs av en familj vilket gör besöket familjärt.

Det är lätt att ta sig runt i Toscana du kan välja hyrbilar från flera olika bolag. Om du ska boka en bil så jämför först hos någon som kan hyrbilar i Italien som t.ex. biluthyrningitalien.se. Det finns många lokala företag och är man ute i god tid kan man hitta riktigt bra priser på hyrbilar. Med en hyrbil kan man också lätt ta sig andra närliggande städer där det kan finns intressanta sevärdheter och områden att besöka.

Gör en noggrann analys innan ni åker och kolla upp olika gårdar på forum och resesajter. Utbudet på gårdar är stort och vill man fokusera på en typer av vin bör man planera det innan man åker. Det finns bra forum i Sverige där vinälskare utbyter erfarenheter om tidigare resor. En väl planerad resa blir betydligt bättre än en oplanerad. Har en trevlig vistelse i Italien!

 

 

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.