Många bilförare är oförberedda när vintern kommer

Med några enkla åtgärder kan man undvika att bli stående längs en hal väg i kylan om bilen havererar. Solid Vägassistans gäller dygnet runt, i hela Europa under ett helt år. Hjälpen är bara ett samtal bort om något händer med bilen och man blir stående.

I vägassistansen ingår hjälp direkt på plats, bärgning till verkstad, hotellövernattning och ersättning för hemresa eller hyrbil. Utöver en vägassistans finns det några saker trafikanten bör tänka på inför vinterns bilkörning som kan vara till stor hjälp om man råkar ut för en olycka eller ett haveri.

– Med Solid Vägassistans får du snabbt hjälp om något händer med bilen och inte kan köra vidare. Alla har inte kunskapen om hur man byter ett däck eller någon som kan komma till undsättning om bilen går sönder. Då är vår vägassistans en stor trygghet, speciellt under vintertid då man inte vill bli stående i kyla och mörker, säger Magnus Axelsson, marknadschef Solid Försäkringar.

Solid Försäkringar erbjuder okrångliga försäkringar som ska vara lätta att förstå, lätta att köpa och lätta att använda. Vill du veta mer om vad som gäller när du tex hyr en bil så besök alltomhyrbilar.se. De rapporterar om nyheter och regler för hyrbilar.

– Se till att vara ute i god tid och tänk på att dagens bilar är varma och sköna, så länge de fungerar. En bil blir snabbt kall om motorn dör och därför är det viktigt att ha ett par filtar i bilen som du kan värma dig med i väntan på hjälp. Det är dessutom viktigt att ha med sig en reflexväst, så att du syns i mörkret. Om olyckan är framme, sitt kvar i bilen eller om du på ett säkert sätt kan flytta dig på säkert avstånd från bilen, så gör det. Kolla över däck och fyll på spolarvätska innan du ger dig iväg, säger Mats Nilsson, VD Assistancekåren.

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.